Urban Seekers by SG EBS

10 trotinete electrice FreeWheel

150 de călătorii cu trotineta Lime

4 ore intense de experiențe unice

Maratonul Urban Seekers a fost organizat sâmbătă de către Societe Generale European Business Services, sub forma unui treasure hunt prin tot Bucureștiul care le aducea participanților numeroase premii, dar și șansa de câștiga un job în cadrul companiei. Au fost foarte multe challenge-uri, unele de logică, altele amuzante, făcute în așa fel încât să testeze curiozitatea, spiritul de echipă, de inițiativă și gândirea participanților.

Înscrierea s-a putut face completând formularul de pe siteul urbanseekers.ro. A urmat o fază de preselecție, unde am primit un SMS la care trebuia să răspundem rapid, locurile fiind limitate la numai 100 de participanți dispuși câte 10 oameni in 10 echipe. În paralel discutasem și cu stimabilul Chinezu să facem o echipă dar am uitat să răspund la mail așa că am mers pe barba mea în această experiență. Premiile competiției au constat în 10 trotinete electrice (câte una pentru fiecare memebru al echipei castigatoare), 100 vouchere a câte 10 minute de călătorie cu Lime pentru membrii echipei câștigătoare de pe locul 2 si 50 vouchere a câte 10 minute de călătorie cu Lime pentru membrii echipei câștigătoare de pe locul 3.

Adunarea a avut loc la Scena 9 (Rezidența BRD Scena9 este un hotspot cultural din inima Bucureștiului dedicat creatorilor de cultură contemporană) pe Ion Luca Caragiale 32, deci într-o zonă de case, central și foarte aproape de o mulțime de locuri frumoase ale Bucureștiului.

Înarmat cu răbdare și fără să știu ce voi găsi la Scena9, am ajuns mai devreme față de ora la care erau anunțați participanții, ca să am timp să beau o cafea, sa fumez o țigară, înainte de aglomerație. Știind că premiul consistent (o trotinetă de vreo 2000 lei) e numai pentru locul 1, așteptările mele au fost diferite, fiind setat pe a completa taskurile cât mai repede și bine posibil dar fără speranța primului loc. Era ca la școala de soferi: dacă pic, să nu pic ca bolovanul cu 5 puncte și să încerc să iau măcar 20.

Fun facts: jumătate din consimțământul semnat de GDPR si regulament făcea referire la accidentări si stare medicală. Alături de o ambulanță privată au mai fost prezenți și câțiva ceafă-lată de la SSG (o firma de securitate). Nu știu cu ce sunt hrăniți oamenii ăia dar mari mai erau.

Echipele au început să se formeze rapid și majoritatea participanților au venit mai devreme astfel că organizatorii (SG EBS) au putut să facă exact ce admir eu cel mai mult la evenimente: să fie punctuali. La ora 11:00 a avut loc deschidere evenimentului, la 11:15 deja porneam în cursa contra cronometru pentru o aventură inedită pe străzile din București.

O idee foarte, foarte mișto și o super-inițiativă pe zona de recruiting! Foarte multă lume confunda Societe Generale European Business Services cu Societe Generale BRD. Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiar-bancare iar European Business Services este un centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume (finanțe / contabilitate, achiziții, resurse umane și IT).

Competiția Urban Seekers s-a desfășurat pe parcursul a 4 ore, fiind folosită aplicația Android GooseChase. O super aplicație gratuită din Google Play care era configurată pe câte o tabletă dedicată fiecărei echipe.

Probele au fost variate, de la intrebari de C++, la întrebări legate de Societe Generale, întrebari legate de istoria Bucureștiului, până la o mulțime de probe unde trebuia să facem poze / video cu ajutorul aplicației în timp ce cântăm sau mimăm. Încă din primele minute ale concursului am condus pe tabela de scor și diferența față de locul 2 creștea cu fiecare minut, astfel că la finalul celor 4 ore de maraton era imposibil să avem parte de o recalculare a scorului precum avem la alegerile prezidențiale dupa ce se închid urnele. Pe lângă punctualitate si organizare impecabilă din partea Societe Generale, mi-a plăcut enorm de echipa cu care am participat. Încă din primele secunde am evaluat rapid tipurile de intrebari si taskuri, unul se ocupa de problemele de logica, altul era cu istoria Bucureștiului, altcineva făcea pozele si poate cel mai important motiv pt care am câștigat a fost faptul că am ales sa ne batem capul cu taskuri de 2500-4000 de puncte și să lăsăm la final pe cele de 200 puncte. Bine, dacă ne aduceam aminte că era un task de 200 puncte într-o locație pe lângă care tocmai treceam, îl făceam dar nu mersesem acolo special pentru el.

La ora 15:00 a fost închis jocul automat din aplicație. Adrenalina, spiritul de competiție, oboseala și faptul ca eram nehidratat corespunzator (pe sistemul în loc să intru două minute într-un magazin să iau o apă, mai bine mai fac un task pe tabletă) și-au spus cuvântul astfel că la întoarcerea la Scena 9 simțeam că o să vomit. Au încercat fetele din partea organizatorului să vorbească cu mine, să mă întrebe cum a fost experiența dar eram un mic Grinch vreo 10 minute. Aplicația Fitbit a înregistrat în 4 ore undeva la 18.000 de pași, 13 kilometri parcurși si 220 minute active.

UrbanSeekers este cu siguranță o experiență inedită. Treasure hunting a mai fost făcut sub formă de Team Building-uri sau just for fun cu gașca de prieteni, dar să vină din partea unei companii si deschisă publicului larg este ceva nou și sper să se facă cât mai des. Secretul e să se facă undeva departe de casă și pe cât posibil in weekend, nu de alta dar mi-ar fi greu să dau ochii a doua zi la școală cu diriginta juniorului si să îi explic ce căutam in fața fântâni de la Universitate cântând Dragostea din Tei de la Ozone sau făcând poze cu roșcate.

urbanseekers
Recomandarea săptămânii
Fitbit Sense
  1. Daca stiam ca va fi atat de misto, ma inscriam si eu 🙁 Am vazut un mail de la o firma de recrutare in care mentiona concursul dar am uitat sa ma inscriu si mi-am dat seama abia cand am vazut la tine pe facebook. Poate mai organizeaza si anul viitor ca sigur ma inscriu si eu

  2. Voucherele Lime puteau sa nu le mai dea din partea mea. e o reducere de 6 lei cand curse au valoare medie de 12 lei din care numai 3 lei e pornirea.

    Cristian Iosub