Utilitatea paharelor de carton

In urma cu câțiva ani am cunoscut un tataie care deși avea casa plină de farfurii, oale, castroane…prefera să mănânce din farfurii de plastic. La început nu am înțeles de ce prefera farfuriile de plastic dar pt ca era tot timpul pe fugă, venea și pleca de acasă des, nu prea avea timp de stat și mai ales de spălat vasele. Am încercat și eu o buna perioada de timp sa folosesc farfurii de plastic mai ales ca plecam dimineața devreme și ma întorceam noaptea și chiar era mult mai comod decât sa am grija farfuriilor de porțelan.

Între timp m-am însurat dar responsabilitatea vaselor tot mie mi-a rămas. Partidul nu apreciază manuscrisul așa ca plasticul nu a avut succes prin casa.

În schimb am început sa folosesc pahare de carton pt cafea. Deși am casa plină de căni si pahare, de la dintr-alea clasice din piața până la căni branduite, am căutat ceva vreme o soluție cât mai rapida și simpla . Dimineața se întâmpla sa plec în grabă și iau cafeaua după mine și e aiurea sa transfer numai jumate de cana în termos. Cu paharul de carton e mult mai simplu, eficient, rapid si nu duc grija unei căni de porțelan prin casa sau mașină.

Problema e ce tip de pahar sa folosesc. Paharele branduite Tchibo sunt printre cele mai nemirositoare și care nu schimbă sesizabil gustul cafelei. Paharele din Inmedio sunt cea mai mare mizerie, având cafeaua gust de Zizin, ca de cauciuc.

Am găsit într-un supermarket din Thasos niște pahare ca cel din imagine care nu miros, nu schimba gustul si erau vreo 1.5€/120 pahare.

Problema e ca sunt pe terminate, pahare branduite Tchibo nu mai am de unde sa fac rost si alea de plastic sunt prea mici pt volumul zilnic de cafea consumat (7-10 plicuri 3 în 1 sau 5-6 cafele cu lapte). Da știu, posibil sa nu prind pensia și rămân cu banii dați la stat drept cotizație.

M-ar interesa de unde pot sa iau pahare de carton Tchibo sau altele la fel de mari și care sa nu lase gusturi dubioase în cafea. Any idea?

IMG_0710

 

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
 1. La greci nu ai mai găsit? Dacă văd prin magazine o să îți iau eu câteva seturi (ajung în Thasos săptămâna viitoare).

  • Din Thasos le am . Nu am fost inspirat sa iau mai multe ca imi era sa nu pută ca alea din Inmedio

 2. Ăștia de la cafea de la tchibo nu au si de vânzare la liber ? Sau merge numai daca ai aparat de la ei?

  • Paharele lor sunt distribuite numai clienților unde au montate aparare de cafea . E oarecum firesc pt ca specificul activității lor nu e comercializarea de materiale promo 😉

 3. http://goo.gl/maps/JRZwQ daca te uiți pe Street view e cur ta cu poarta deschisa clădirea alba cu etaj, fix unde se vede duba în curte e intrarea în magazin. Găsești orice tip de pahar vrei.

 4. N-ai fi lăsat și tu un mesaj la PNL Măgurele să îţi găsească port… pardon, pahare… 😉

 5. Solutia la problema ta, cea cu sarcina de a spala vasele si cea cu timpul necesar se rezuma la o minune tehnologica numita masina de spalat vase. Din experienta iti spun ca o sa iti faca viata mai usoara si tie si sotiei.

  Cristian Iosub