Vanzator vs Producator

Am întâlnit un fenomen destul de interesant in ultimele zile : confuzia dintre simplul vânzător si producătorul unui echipament electronic. Avem doua cazuri diferite dar totusi cu un numitor comun : injuram vanzatorul. Nu conteazadaca e sau nu el de vina, trebuie înjurat 🙂

Se intampla sa se strice laptopul asa ca te duci cu el in service. Sta acolo un pic si se întoarce altul. Anne Marie a pățit-o. Producătorul nu a anunțat-o că nu se mai poate face nimic pentru laptopul ei așa că PC Garage i l-a schimbat cu altul, deși clientul nu a fost de vină. Într-un final, când au văzut că nu e singură și oamenii se agită pe FB, i-au restituit contravaloarea produsului.  Da, PC Garage e de porc. La fel e și eMag, Altex, evoMag și orice magazin online vreți. Asta nu ne oprește să mai cumpărăm de la ei depinzând totul de la o experiență la alta. Fiecare client are experiențele lui mai mult sau mai puțin plăcute. Ah, că Lenovo a fost oaie cu șorici pt că nu a putut repara aka schimba o placă de bază e altceva.

Eu m-am bucurat ca un copil anul trecut când mi-a venit un laptop de la Maguay. Au fost drăguți, amabili, dar a durat puțin. În iulie l-am trimis de la 2000 km depărtare în service pt că nu mai pleca windows-ul. Defapt nu mai pornea nimic în el. Au schimbat placa de bază, l-au trimis înapoi și toată distracția m-a dus la vreo 100 euro transportul dus/întors plus vreo 2-3 săptămâni de stat fără laptop.

Săptămâna trecută a crăpa nu pt iar. L-am dus în service sperând că e ceva light având în vedere că a stat numai pe birou, fără lichide, scrum, mâncare sau alte minuni. Ieri am aflat problema : tot placa de bază dar producătorul plăcii de bază e de porc și nu mai livrează. Până la urmă au spus că vor pune o altă placă de bază, ceva. În fine, ideea este că la un produs care are nici un an de viață, deja de două ori să se f**ă placa de bază…e dubios.

Așa că mi-am luat un laptop low cost Toshiba Satellite de la Altex .

Ce au în comun ambele cazuri? Înjurăm magazinul! Am spus: pc garage e de porc, emag e de porc, toti sunt de porc, dar sunt cazuri cand nu magazinul e de vină pt o problemă. Stricarea unui produs nu este o problemă care să depindă de magazin. Pe facebook fiecare recomandă după cum poate dar cireașa de pe tort sunt mesajele care le-am primit de tipul: eu mi-am luat laptop de la eMag in urma cu un an și nu mi s-a stricat. Really? eMag nu produce laptopuri și nici nu le asamblează. Ieri am vrut să cumpăr de la ei. Eram pregătit mai ales că îmi trimiseseră un voucher de reducere de 15% la produsele Toshiba. Uite că nu a mers voucherul pt că s-au gândit mai întâi să trimită mail cu voucherele și abia apoi să le activeze.

Nu am timp și nici chef să mă rog de magazine să îmi ia banii așa că mă duc la un alt magazin care vrea să vândă. Faza e că dacă vreodată mi se va strica laptopul, nu este vina Altex ! El e un simplu vânzător. Nu am întâlnit încă produse care să se strice mai repede dacă sunt cumpărate de la un magazin sau altul, dar oamenii din păcate așa gândesc.

P.S. E un tip in Altex Carrefour Militari, unu’ Costache. Pare a fi semi-zeu printre angajați pt că era enciclopedia vie pt ei 🙂 O spun ca un compliment. Cât am stat 20 de minute în magazin veneau toți și în întrebau câte ceva și ăsta avea întotdeauna un răspuns. GG bro!

toshiba_c55

      Cristian Iosub