Am văzut Inside Out – Întors pe Dos (2015)

Sâmbătă a fost seară de film în familie așa că am mers la Movieplex sa vedem filmul de animație Inside Out, în traducere liberă Întors pe Dos. Era trist în Plaza pentru că nu era o cafenea decentă unde să bei o cafea și să fumezi, fiind închisă cafeneaua cinematografului. Soluția de compromis: cafea de la McDonald’s savurată într-o sală cică pentru fumători unde aerul condiționat era dat la minim și fumul ieșea prin ușă afară cum era sala de pe aeroportul Băneasa. Cine ne vedea acolo credea că rulăm ceva 🙂

Înainte de film au rulat ceva reclame printre care și reclama la aplicația mobile Cinemagia. O reclamă tradusă în română prin care aflăm (textual) că persoanele deștepte cumpără bilete online și persoanele deștepte nu stau la coadă. Probabil eu am fost un client nu tocmai deștept, pentru că am cumpărat de la casa de bilete.

Inside Out spune povestea lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, a cărei viață este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Acela este momentul în care emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, care sunt complet depăşiţi de situaţie. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

Inside out este o poveste animată (nu doar pentru copii, ba chiar mai mult pentru adulți) despre cum funcționează creierul uman. Personal nu prea am inteles de ce cei de la Pixar au decis sa faca acest film 3D, mi s-a parut ca filmul ar fi putut rula chiar si fara acest efect. Nu prea am inteles nici ce legatura a avut introducerea cu vulcanul cu restul filmului(o sa intelegeti la ce ma refer dupa ce o sa vedeti filmul) .

Realizatorii Pixar sunt recunoscuţi pentru munca de cercetare pe care o fac la orice film – fie că este vorba despre a deveni un expert în designul de automobile pentru „Cars / Maşini” sau a explora Scoţia pentru a descoperi peisajele pentru „Brave / Neînfricata”. Artiştii şi povestitorii din spatele filmului „Întors pe dos” au vrut să se cufunde în ştiinţa minţii, studiind amintirile, emoţiile umane şi modul în care acestea evoluează în perioada adolescenţei. Ei au lucrat cu oameni de ştiinţă, neurologi, psihologi şi alţi experţi pentru a înţelege mai bine cum funcţionează mintea.

Filmul a fost interesant, plăcut, nu extraordinar. Are chiar și un moment în care fetița fură cartea de credit a mamei sale din poșetă și fuge de acasă. Probabil copiii care vor urmări filmul, vor înțelege cât de ușor e să furi de la părinți și să fugi de acasă la 12 ani, ceea ce nu e tocmai în regulă.

Aici aveți un articol în engleză despre întreaga muncă depusă de fabuloșii de la Pixar, pentru realizarea filmului.  Filmul „Inside Out / Întors pe dos” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 19 iunie 2015, fiind proiectat în format 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi în cea dublată.

Inside-Out-Intors-pe-Dos-POSTER

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub