Vector Watch – primele impresii

După două săptămâni de utilizare continuă a unui Vector Watch, pot să spun că este exact ceea ce aveam nevoie. Am luat modelul Luna cu brătară metalică pe argintiu. Chiar dacă cele din piele sunt mai ușoare și pot fi reglate și adaptate oricărei grosimi de mână, în ultimii ani am purtat numai ceasuri cu brătară argintie de metal și pot fi asortate cu majoritatea ținutelor, de la sport la business. Pare greoi la prima atingere, când îl ții în palmă, dar pus la mână este ușor. Rareori îl simt că îl am pus la mână.

Când l-am cumpărat era 309 €, acum este câteva zile 249 € pe magazinul Orange.

Ceasul este ambalat elegant, cutia are caracteristicile tehnice scrise pe lateral, simplă, rezistentă cu design profesionist. În interior avem manualul de instrucțiuni , ceasul și cablul de încărcare cu care puteți face și update de software (vezi extensia chrome).

Primele zile l-am folosit pe un Lumia 950 Dual SIM pe care ruleaza Windows 10 și am fost ușor dezamăgit de faptul că nu există aplicații dezvoltate și pentru acest sistem de operare, în condițiile în care Lumia este de regulă un telefon de servici, deci presupune o utilizare intensă a aplicațiilor mobile și necesită o sincronizare a telefonului cu alte gadgeturi ce ar putea aduce un plus de ușurință în manevrare și comunicare. Pentru Windows există numai fețe ce pot fi aplicate și nici acolo nu sunt toate. În App Store am găsit două aplicații diferite, pentru Windows 8 și Windows 10, ceea ce mi s-a părut straniu. Cum ar fi dacă pe Android s-ar dezvolta câte o aplicație pentru fiecare versiune de pe piață? 🙂

Următoarele zile l-am folosit pe un superb Allview X3 Soul Style (telefon primit de la Allview și despre care voi scrie mâine- rămâi pe frecvență pentru că un cititor va pleca acasă cu telefonul). Diferența este incredibilă, mai ales daca te ajuta si telefonul, modulul Bluetooth (care pe alte telefoane comunica maxim 3 m, aici nu aveam probleme in tot apartamentul). Pe Android am avut acces la zeci de aplicații și majoritatea chiar utile. Poți controla melodiile cu ajutorul ceasului, poți chema un Uber, poți găsi telefonul în cazul în care l-ai pierdut sub teancul de hârtii de pe birou, poți declanșa camera foto a telefonului și multe multe altele. Plus whatsapp!

Când am cumpărat ceasul am avut o discuție în contradictoriu cu un iBoy și un fan China products. Fiecare a avut argumentele lui, însă nu suficient de solide pentru a mă face să mă răzgândesc. E frumos, are design plăcut un Apple Watch, dar ce folos daca stau cu el în fiecare seara în dock? Am tableta, KidsWatch-ul, telefoanele, câteodata mai am aparatul de ras, camera foto … e o nebunie de cabluri și încărcătoare. Apple Watch este într-adevar ceasul perfect, dar minusul bateriei ma face să zic pas încă câțiva ani.

Ceasurile chinezești sunt ieftine, multe din ele sunt imitație 1:1 cu apple watch sau cu vector, dar din nou vorbim de dispozitive unde bateria este factorul cheie, garanția și calitatea materialului, accesul la aplicații și updateuri fiind iarăși o problemă. Nu cumpăr lunar câte un ceas și am nevoie de un furnior pe care să mă pot baza!

Pozitive:
 • Primesc notificările real time
 • Am uitat cablul de încărcare la birou, sunt plecat o săptămână în concediu și sunt extrem de relaxat
 • Am acces la aplicațiile utile fără să scot din buzunar telefonul, discret, chiar și în timpul unui meeting
 • În bar, când îmi mai confiscă colegii telefonul, pot să citesc mesajele
 • Este elegant și din material ce pare rezistent la șoc, prag și zgârieturi

Negative:
 • Cureaua metalică era prea mare și a trebuit să scot din zale, astfel că nu l-am putut purta imediat cum l-am primit
 • Nu sunt aplicații disponibile pentru corporatiștii cu Windows Phone
 • Lumina este discretă dar în lumina soarelui devine greu de citit ecranul
 • Nu găsesc folie de protecție pentru display
 • Ar fi fost ideal și un senzor pentru bătăile inimii

 1. imi place cum ganditi

 2. Lucian Voiculescu 28 august 2016 at 18:05

  Foarte bun articolul

 3. BUTA CLAUDIU MARCEL 28 august 2016 at 21:02

  imi plac foarte mult toate tipurile de Smartwatch Vector. Modelul din articol e incantator. Il ador.

 4. Imi place analiza si cred ca am sa ma folosesc de ea

  Cristian Iosub