(P) Ventilarea si tratarea aerului in domeniul industrial

Instalaţiile de ventilare şi climatizare industriale au ca scop asigurarea condiţiilor de puritate a aerului şi a microclimei corespunzătoare activităţii depuse de om şi a naturii procesului tehnologic.

Realizarea acestor cerinţe ajuta la dezvoltarea si mentinerea capacităţii de muncă, la înlăturarea îmbolnăvirilor profesionale, la cresterea productivităţii muncii, a calităţii produselor, etc.

Clădirile industriale cuprind în general spaţii mari cu surse variate de noxe, agenti alergeni. Felul surselor şi amplasarea lor depind de procesul tehnologic din fiecare secţie. Pentru diluarea nocivităţilor, asigurarea condiţiilor de mediu necesare, protecţiei muncii şi realizării microclimatului cerut de procesul de producţie, prin instalaţiile de ventilare industrială se vehiculează debite mari de aer.

Un echipament important pentru climatizare ce poate asigura debite mari de aer este centrala de tratare aer. Centrala de tratare a aerului trebuie sa indeplineasca cateva cerinte obligatorii, si anume: – sa asigure in orice moment conditii placute  inconjuratoare, sa ofere un cost redus de exploatare, sa aiba o izolare fonica buna, recuperarea caldurii sa fie una eficienta, sa produca , in unele cazuri, racire.

In general productia de racire este asigurata de o unitate de racire centrala sau grupuri de racire ce functioneaza decentralizat (instalatii ce functioneaza pe principiul expansiunii directe). Racirea se poate realiza cu ajutorul unor turnuri de racire cu circuit inchis, circuit deschis sau adiabatice.

Pentru o buna ventilare in spatiile destinate productiei sunt recomandate a se folosi ventilatoare industiale. Gama de ventilatoare industriale poate cuprinde ventilatoare carcasate si de tubulatura, ventilatoare de acoperis, ventilatoare de presiune mica, medie sau mare. Ventilatoarele industriale trebuie sa se adapteze oricaror specificatii tehnice, inclusiv pentru desfumare si medii explozive ATEX.

Pentru a va asigura ca aveti cele mai bune rezultate, Jetrun EnergoEco va pune la dispozitie centrale tratare aer, turnuri de racire sau ventilatoare industriale de cea mai buna calitate ce indeplinesc cele mai exigente cerinte. Colaborarea cu producatori de renume international cum mar fi Wolf GmbH, Cabero, MITA sau Trox TLT garanteaza calitatea si eficienta produselor oferite.

JetRun
Contact

Jetrun Energo Eco activeaza din anul 2007 ca reprezentant tehnic si comercial al unor producatori de renume in industria HVAC.

      Cristian Iosub