Viața e nasoală, dar plozii au Note III

Eram astăzi cu Juniorul la porția zilnică de parc și admiram peisajul viu colorat al parcului Sebastian. Pe toate culorile și mărimile 🙂

Lângă mine era o … localnică (nu avem voie să le mai zice țigani) care urla de mama focului la o puradelă de vreo 8-10 ani să vină și să îi aducă țigarile. Puradela avea o gentuță pe care o trăgea după ea pe tobogan în care avea țigări, brichetă și ceva bani, iar în mână avea un Note III. Nu faptul că puradela ținea țigările mă-sii mi-a atras atenția, că poate pufăiau împreună, ci faptul că se dădea pe tobogan și alerga prin tot parcul având un Note III în mână.

Juniorul știe regula și nu are voie nici prin casă să alerge cu Allview-ul pe care joacă Minecraft iar de scos afară telefonul nici nu se discută. Puradela în schimb nu avea niciun simț al răspunderii impus de mă-sa și trata telefon de peste 2000 lei ca pe o jucărie de la McDonald’s.

Acum, ce pot eu sa îi spun juniorului? Cum pot să îi explic copilului că Antonescu nu s-a ținut de promisiune și trebuie să trăim cu astfel de diferențe sociale?

Eu din 2000 lei prefer să îmbrac copilul, îl duc la restaurant și la piscină și tot îi mai rămân suficienți bani să își facă poftele o lună întreagă în parc. Alții preferă să închidă apa caldă (pentru uniformizarea culorii pielii), să scoată copilul în parc cu aceleași haine de două luni încoace, dar să aibă Note III .

meme

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub