Viber Out – apel către orice număr de telefon

Când am văzut ultimul update la Viber, am simțit o bucurie imensă că în sfârșit unul dintre cele mai populare aplicații de telefonie prin internet va oferi posibilitatea de a apela și numere de telefon ce nu au aplicația instalată.

Viber este o aplicație foarte mișto cu o calitate ridicată a convorbirilor chiar și în condițiile în care internetul folosit este de o calitate scăzută. O mișcare din partea Viber de a juca în liga campionilor prin introducerea Viber Out ar fi trebuit făcută treptat, mediatizat și folosindu-se costuri ale apelurilor în limita bunului simț. din păcate Viber a ales să moară pe piața VoIP exact ca fratele mai mare, Skype.

Hai să vedem de ce :

 • Nu oferă DID (număr de telefon)
 • Nu oferă incoming call
 • Nu oferă o transparență a tarifelor (vedeți imediat de ce) trebuind să folosești google și să zbori din link în link până să afli costurile
 • Nu oferă posibilitatea de a seta codecurile GSM
 • … lista poate continua …

Să spunem că un împătimit al Viber ar trece cu vederea peste toate aceste lucruri, dar rămâne factorul important pentru care am ales să folosim voice over internet în defavoarea telefoniei clasice : prețul ! Pentru detalii click aici : http://www.viberfaq.com/viber-out-call-rates/ sau pe tara aici https://account.viber.com/

 • Romania landline 3.4 c/min
 • Romania – Mobile 25.3 c/min

WTF? Eu la CallRomânia (https://www.callromania.ro/tarife/) plătesc 5 eurocenți minutul cu orice număr de celular din RO și 1.5 eurocenți către numerele de fix. ClickPhone (https://www.clickphone.ro/call_rates.html) are 1-1.3 eurocenti către fix și 4.3 eurocenți către mobil. Sunt principalii voip-eri pe care îi folosesc compensându-se unul pe celălalt prin diverse funcții.

De ce aș da 25.3 cenți pe un apel prin Viber ?

 1. Ultimul update viber a adus si Hold And Talk (un echivalent PTT), o functie foarte utila, pacat ca nu pot mapa hardware un key pe care sa pot sa-l folosesc cum vreau eu si trebuie sa insist in aplicatie.

  Cati meseriasi din lista de contacte crezi ca-l folosesc? Fix unul…

  Ce mi se pare ciudat, vad ca-n ultimele sase luni numarul utilizatorilor de viber de la mine din agenda a scazut… Culmea e ca multi erau trecuti bine de 40 de ani, pare ca nu i-a convins….

 2. Unde pot introduce codul trimis de viber pentru a activa acest serviciu.
  Am abonament poate fi acest serviciu blocat din aceasta cauza?

  Cristian Iosub