VideoChatLive.ro este gazduit la ICI

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică oferă servicii de hosting web pentru o gama vastă de siteuri, plecând de la Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran” până la un site de videochat al unei societăți private.

Pe cale oficială îmi e greu să cred că aș putea să îmi găzduiesc și eu blogul acolo, de aceea tind să cred că e șpaga vreunuia care lucreaza la ICI și a pus siteul cu videochat pe o mașinp la care avea acces. Nu e nimic rău în asta (poate fi dacă încalcă ROI), dar e fun maxim să ai siteul găzduit la o instituție guvernamentală. Mai ales dacă este un domeniu tabu. Teoretic, prin icipro sunt oferite servere virtuale, spațiu de stocare date, definite și operate de ICI dar utilizate de instituția publică solicitantă, deci putem considera VideoChat-ul ca fiind o instituție publică, fetele de acolo fiind ale tuturor 🙂

Epilog: chiar daca este clasa de IP apartinand ICI, administrarea este facuta de catre o firma separata, un SRL. Deci hostingul fizic nu este la ICI, ci ei doar au inchiriat mai departe clasa de IP-uri.

Recomandarea săptămânii
Gazduire web

Tags:

BlogInternet

Cristian Iosub