De ce nu au voie femeile să conducă în Arabia Saudită

driving

Pe iRealitatea citeam un articol despre motivul pentru care femeile în Arabia Saudită nu au voie să conducă :

Femeile nu trebuie să șofeze pentru că le vor fi afectate organele genitale. Avertismentul vine din partea unui șeic din Arabia Saudită țară care interzice femeilor să se urce la volan. Iar una dintre consecințe e că multi copii se nasc cu malformații, a explicat liderul religios presei din Regat.

Da ? Deci dacă femeia stă pe scaunul din față care e mai mic decât cel din spate, îi va intra în chizdă, eventual o lasă și gravidă iar copiii se vor naște cu airbag la cap.

Clericii musulmani care au introdus această interdicție susțin că este “imoral” ca o femeie să apară la volan. Pentru a le speria, ei au declarat că șofatul este periculos pentru femei, existând riscul de a le fi afectate ovarele. Link CNN.

Concluzie : Mulțumescu-ți ție natură că m-ai lăsat să mă nasc în Europa. Deși, văzând ale noastre scumpe șoferițe, parcă m-ar bate gândul să cer viză pentru Arabia Saudită …

 

 Reportaj

 

Parodie No Woman, No Drive

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aZMbTFNp4wI[/youtube]

  1. Asa cum nu poti sa faci dintr-un barbat gospodin in 20 de sedinte, nici din femeie soferita, m-am gandit ca ar trebui sa existe un proiect care sa permita femeilor sa participe gratuit la dublul numarului de ore de driving school, macar mai deprind ceva abilitati de sofat…. Nimic obligatoriu, dar recomandabil….

    Apreciez femeile bagarete-n trafic, imi scot palaria in fata lor, dar multe dorm la volan si n-au auzit de retrovizoare si habar n-au sa ia pulsul traficului, sa adapteze viteza la conditiile de trafic, conduc de parca totul se rezuma la ce e in fata… Nu mai spun cum iau curbele sau habar n-au cand cineva e in depasire….

    Nu mai zic de corporatiste, toate in Golf-uri 6-7 albe, cu fluturi, echipate corespunzator cu ce trebuie la drum lung, care conduc binsor dar depasesc de-ampulea si incetinesc la fel, fara motiv….

    Va intreb: cate gagici misto(bunaciuni), talpase, ati intalnit pe drumurile patriei si a fost dificil sa va tineti dupa ele?

  2. Prefer o viata linistita in Arabia Saudita decât o viata agitata si stresanta in Bucuresti printre șoferițe 🙂

    Cristian Iosub