Vreau o Romanie ca-n afara

Ordine și disciplina. Aceste doua cuvinte ar trebui cântărite bine, înainte de a cere drepturi si privilegii pe care le au alte state. Ma amuz teribil sa vad ca mereu se fac comparații ca “in Anglia era asa..iar la noi nu suntem în stare sa avem…” .

Zilele trecute ascultam la GoldFM dimineața, la DobroShow, un activist ceva care vocifera ca oamenii trebuie educați ca nu trebuie tăiate pădurile si el lupta pentru educație. Concret ei nu făceau nimic. Nu știau nici măcar ce minister ar trebui sa administreze cantitatea de lemn tăiată din păduri. Dar dobitocul trăgea înainte ca el invita lumea la vizionarea unui film prin care se vor educa si uite asa nu vor mai fi tăiate pădurile. Seams legit. Eu corporatist fiind, după 10 ore de stat cu ochii in calculator si încă 3 in trafic cu mașina, fix la păduri ma gândesc, ce topoare zdravene le trag diseară. Copiii ăștia nu înțeleg ca ideea este buna dar targetul este prost ales. Nu noi tăiem copacii. Nimeni dintre cei care au fost sa vadă spălătura pe creier nu taie copacii si chiar dacă ar fi făcut-o, e imposibil sa oprești defrișarea pădurilor doar pentru ca i-ai stors o lacrima despre cum rămânem fără copaci.

Termenul de activist a devenit un trend. E la moda sa fii activist exact cum era acum câțiva ani când bloggerii cu 50 de unici pe zi pe WordPress.com spuneau ca sunt jurnaliști. Orice ai face, dacă ești activist se considera ca ai un statut aparte, ca știi despre ce vorbești si organul legii trebuie sa stea drepți, eventual sa facă si zece flotări in fata ta, pentru ca … pitong … ești activist. Din înregistrările video care au apărut pe internet zilele acestea, se poate auzi și vocea unei dudui. Probabil apartenența la un grup de activiști este un stimul sexual pentru că altfel nu îmi explic atitudinea ei atât de recalcitrantă.

Cam asta s-a întâmplat și zilele acestea. Că unii erau minori, că li s-a părut că Poliția Locală comite un abuz, este irelevant. Relevant este că niște bețivi (termenul este corect pentru că erau beți și comportamentul nu părea să trădeze un om la prima beție), au făcut ceva scandal prin București. Poliția locală a încercat să îi legitimeze și atunci s-a trezit la viață dreptul cetățeanului din stat european care crede că se poate bate pe burtă cu orice bugetar doar pentru că plătește taxe. Uite că și eu plătesc taxe și poate plătesc lunar cât jumătate la un loc dintre cei care  erau acolo. Asta nu îmi dă dreptul nici să bag mâna în gâtul unui polițist local, nici să încerc să îi dau un picior și nici să îi sparg vreo sticlă în cap. Oricâtă democrație am vrea noi, oricât de europeni dormim pe pernă noaptea, trebuie să existe ordine și disciplină.

Poliția locală este irelevant din cine este formată. Dacă au 4 sau 8 clase, dacă sunt foști body-guarzi sau nu. Asta trebuia să se țipe atunci când a luat ființă Poliția locală, nu acum după atâția ani. Relevant este ce atribuții are iar ordinea publică este una dintre ele. Dacă vreun activist se simte frustrat că are masterul făcut la Spiru (știm amândoi cum), iar un polițist are 8 clase, poate oricând să protesteze. Dar diferența dintre studii, formă de organizare etc, nu trebuie să fie obiectul discuției atunci când se încearcă îndeplinirea sarcinilor de servici. Motivele sunt parșive și nu fac altceva decât să denatureze discuția inițială.

Am un coleg la muncă care cred că e un pic șocat de pasiunea cu care îmi exprim dorința de a avea structurile de pază și protecție similare cu ceea ce au americanii. În State nu avea cum să existe un astfel de eveniment. Nu poți fi atât de imbecil încât să sari să bați un polițist (local). Oricât de beat ai fi, oricât de mare ți se pare că ar fi nedreptatea, nu ai cum să faci așa ceva. În țările civilizate polițistul ar fi folosit muniție reală. În plus, în agitația care se crease, atitudinea de a se proteja ținând pistolul în mână mi se pare potrivită. Câți dintre activiștii care o ard așa boem, au fost vreo dată la un meci de fotbal și au picat fix în mijlocul unei lupte de stradă între galerii? Nu știi și nu poți să vezi acțiunile fiecăruia. Poate scoate vreun activist un cuțit. Poate are o lamă în mână. Nu e distanța mare dintre a lua de gât un polițist și a da cu picioarele în el, până la a îl cresta pe față cu lama.

Cine a greșit și în ce  măsură, numai instituțiile abilitate pot decide. Concluzia este simplă: îmi pare rău că nu s-a folosit glonț pentru că așa ar fi înțeles (poate) kinderii activiști că nu poți sări să îți faci dreptate singur în fața unui organ al legii. Nu ai voie! Uitați-vă la țigani. Oricât de cretini ar fi, oricât de bocitoare ar fi pirandele, NIMENI nu sare să bată un polițist (chiar și local). Sunt conștienți în țigănia lor că dacă ar face așa ceva, sunt terminați de la puradel până la bulibașă.

Vreau o Românie ca-n afară. Vreau o Românie în care să nu îi fie frică polițistului să își facă datoria doar pentru că un kinder plânge în batistă ce el este activist. Vreau o Românie în care infractorii să nu fie încurajați prin frica poliției să comită infracțiuni în formă agravată. Vreau o Românie în care boschetarii să nu repete obsesiv că vor să se legitimeze polițiștii la nesfârșit pentru că sunt obligati.

Dacă vă întrebați cumva, unde l-ați mai văzut pe ochelaristul ăla care își bagă de zor și înjură cu patimă, ei bine el este un vânător deja cunoscut al Poliției Locale. Si-a făcut deja un obicei ca atunci când vede un polițist local că își exercită atribuțiile de servici, să intervină agravând situația. Cel care a strigat: „I-a pus pistolul la cap”, este Alexandru Alexe, nimeni altul decât tânărul care a fost trimis în judecată pentru agresiunea asupra fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu. E un fel de Claudiu Craciun dar violent și pus pe scandal cu sânge.

Later edit: da, și eu am armă cu aer comprimat și realizez ce înseamnă să fii împușcat în cap. În exerciții de exemplu, folosesc proiectile Cobra de sticlă cu vârf ascuțit. Oricât de Tolea ai fi, nu văd cum ai putea supraviețui cu un proiectil dintr-ăla în cap. Crede-mă micule kinder pe care te-am pus direct în spam, că dacă ar fi fost un proiectil chiar si de plastic ce să fi fost percutat perpendicular pe tâmplă, activistul acum se odihnea într-o capelă. Nu am fost niciunul dintre noi acolo și chiar dacă am fi fost, există confirmarea medicilor de la IML că activistul este sănătos și voios iar în tărtăcuță nu a avut nimic. Cel mai sigur a fost șters și lovit. Dar aia nu a mai fost filmată, nu? SMURD a declarat că NU a fost împușcat nimeni !

Material de studiu #unitisalvam:

Declaratii contradictorii dupa ce un tanar ar fi fost impuscat de un politist in centrul Capitale

Dragă Activistule, niciodată, dar niciodată NU lovi un poliţist!

alexandru_alexe_ordinar

  1. Nu sunt de acord cu ceea ce spuneti, deoarece acel tanar a fost impuscat dupa ce a cerut si el la randul lui ca politistul sa se legitimeze, iar cand politistul a auzit acest lucru, fie l-a impuscat in cap, fie i-a dat cu pistolul in cap.

    • Nu a fost nimeni impuscat in cap, conform SMURD ! Apoi legat de legitimare, de ce ar trebui politistul sa se legitimeze DE FIECARE DATA cand vrea un putzoi? Se prezinta la inceput cel care conduce echipa de patrulare si atat. Nu trebuie sa se prezinte 5 insi fiecare pe rand LA FIECARE putzoi in parte!

    Cristian Iosub