Whatsapp Voice Calling

WhatsApp a anuntat astazi va adauga functia de apeluri vocale celebrei aplicatii atât pentru utilizatorii aplicației pe Android cât și pentru iOS.

Desi nu a dat detalii despre data exacta cand se va intampla acest lucru sau despre platforma pe care va aparea aceasta functie prima data, este interesant sa auzi asta dupa marele anunt cum ca Facebook a cumparat WhatsApp. Acesta este primul mare anunt dupa achizitie si este unul care arata o progresie clara (cu atatia bani, normal ca isi permit sa faca chestii noi).

Totusi, au o concurenta destul de mare la acest domeniu. Viber este specializat in asta, apoi avem BBM, Line, Skype, toate acestea avand functia de voice calling. Totusi WhatsApp are un avantaj – 465 milioane de utilizatori. Este un numar foarte mare, putine aplicatii putand sa se laude cu acest numar. Este important ca aplicatia sa tina pasul cu rivalii pentru a mentine acest numar cat mai ridicat și sper ca această funcție de apelare prin WhatsApp să nu se bucure de același eșec avut de Facebook Messenger. VoiceCall nu este atât de simplu și trebuie optimizat din rădăcini pentru a suporta benzi de date înguste.

whatsapp_voice_call

      Cristian Iosub