WineRepublic și unitățile de măsură

WineRepublic are un magazin dragut in zona Pipera. Avea și un site dar este suspendat probabil pentru neplata.

Am pierdut astăzi 15 minute din viață încercând să le explic angajaților de acolo ca un pahar de vin nu are cum să coste 9.900 lei indiferent ce sticla as lua de pe raft. La fel cum nici un pahar de cafea de 100 ml nu are cum sa coste 5.000 lei indiferent cât caca de pisică aș încerca să pun in el. Pe casă ei bat 9,99 lei / 180 ml dar afișul spune altceva. La fel și cafeaua pe care mi-au mărturisit ca dau 3 lei pe capsula și o vând cu 5 lei / 100 ml dar și aici  panoul spune altceva.

Dupa ce primul angajat nu a înțeles supărarea mea spunându-mi ca dacă vreau sa cumpăr bine, dacă nu, el are alți clienti de care sa se ocupe, a apărut al doilea un pic mai cerebral. I-am făcut schița logica in care ii explicam ca 0,100 mililitri nu e egal cu 100 mililitri. Am cedat când mi-a zis ca “da, dar tot 100 are la coadă, nu?”.

Dacă de la un angajat la spălătorie auto nu ai pretenția sa știe unitățile de măsură, ei bine din partea unui angajat care lucrează numai cu litri, mililitri, ai niște pretenții.

Ne-am desparitit amical cu câte o întrebare in sinea noastră. Ei se întrebau de ce naibi m-am oprit sa le semnalez greșeala fără sa fiu clientul lor când pe acolo trec zilnic sute de corporatiști și nimeni nu a avut nicio problema cu ei. Eu in schimb încep sa ma uit tot mai serios când e următoarea perioada de recrutare pt MarsOne.

      Cristian Iosub