(P) Wishlist MiniPrix de ziua barbatului

Data de 9 martie are in istorie o sumedenie de semnificatii. In data de 9 martie a avut loc semnarea tratatului al Uniunii Europene a pus bazele conceptului de moneda unica (EURO, care a intrat in folosinta in prima zi a anului 2002). La data de 9 martie 1942 s-a nascut marele actor Ion Caramitru. Dar 9 martie mai inseamna si ziua barbatului. Da, avem si ziua barbatului, nu doar ziua femeii. De exemplu ziua tatalui si ziua mamei au fost legiferate ca sarbatori in Romania incepand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste doua sarbatori a fost aprobata de Senatul Romaniei in luna prin 2009 la o initiativa a Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) si a unui grup de parlamentari romani, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu si Liana Dumitrescu. Prin septembrie 2009, legea a fost dezbatuta si aprobata in Camera Deputatilor. Ziua Tatalui a fost sarbatorita oficial, pentru prima data in Romania, in data de 9 mai 2010 (in a doua duminica a lunii mai). Anul acesta ziua tatalui se sarbatoreste in 12 mai 2013 iar in Italia pe 19 martie 🙂

Ziua barbatului in schimb, din punct de vedere al sarbatoririi, noi o avem pe 9 martie. In mod normal, Ziua Internationala a Barbatului (ZIB) este un eveniment anual sarbatorit pe 19 noiembrie. A fost inaugurata in 1999 in Trinidad si Tobago.Ziua Internationala a Barbatului este sarbatorita in peste 60 de tari, la 12 martie, inclusiv Trinidad si Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Romania, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia si Hertegovina, Franta, Italia, Pakistan, Antigua si Barbuda, St Kitts si Nevis, Sfanta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar sustinerea globala este vasta.

Parerile sunt impartite iar in RO nu este definita o zi anume fiind sarbatorita ba pe 9 martie dupa ziua femeii, ba pe 5 mai, ba pe 19 noiembrie… Partea buna este ca avand mai multe sarbatori, primesti mai multe cadouri.

Flory, receptie ! Ai mai jos un wishlist. Ca deobicei, comanda, curier, ajunge acasa, pui la Atlassib 🙂

Sursa de inspiratie miniprix.ro/produse/barbati ca sa economisesti banuti ca oricum plateste baiatu’.

1. https://www.miniprix.ro/produs/1022336/Pulover cu doar 29 ron marimea XL

2. Si modelul asta este dragut https://www.miniprix.ro/produs/1024049/Pulover, tot la 29 ron. Stii ca port XL, da ? 🙂

3. Camasa jeans draguta, si pe albastru deschis : https://www.miniprix.ro/produs/1027207/Camasa-jeans, ca deobicei, la 29 ron pentru ca toate preturile sunt reduse cu 40% la  toate articolele de imbracaminte pentru barbati. Marimea L corespunde masurii 41.

4. Un ceas? Uite unul dragut cu 30 ron https://www.miniprix.ro/produs/1018238/Ceas.

5. Ultimul pe ordinea de zi, tricou. Pentru ca vine vara si iar incep sa schimb 3 tricouri pe zi, poti sa iei mai multe de aici https://www.miniprix.ro/produs/1012766/Tricou. Simple, pe gri, nu se largeste gatul. Exact cum imi plac 🙂

 

 

      Cristian Iosub