X-Zone – The Spammer

Am avut la un moment dat o cunoștință căreia îi plăcea mult să spameze. Genul de om cu 4 conturi pe mailchimp si încă unul pe send machine, unde dacă te dezabonai de la o listă, îți trimitea de pe lista cealaltă . După sute de ore de muncă de convingere în care îi explicam că brandingul personal creat îi poate dăuna business-ului și trebuie să schimbe strategia prin evoluție, am renunțat. Nu intrăm în detalii, însă ideea este că unii oameni nu se schimbă niciodată. Au spamul în sânge, au supt la biberon spam de calitate, tații lor beau 200 ml de spam dimineața în cârciumă, mamele lor îi alăptau cu spam. Este un microb care crează dependență și pacientul poate deveni violent dacă nu îi împărtășești principiile moderne de business.

O altă problemă care o am cu spammerii este că mint la modul în care până și ei ajung să creadă minciuna și fură absolut orice se poate fura în lumea virtuală. Ei prin definiție încearcă să fure un click, o atenție, 3 minute din viața victimei lor. Atunci când un spammer are un business online, furtul se agravează prin faptul că refuză să înțeleagă că munca depusă de alții pentru ca afacerea lui să meargă, costă. Nu este vorba că nu ar exista capital ci este vorba de principiul de viață prin care spammerul încearcă să plătească munca altora prin linkuri în blogroll. Dacă vă uitați în blogroll-ul unui spammer, veți găsi o listă întreagă de oameni care au muncit mult pentru stăpân fiind recompensați cu inestimabilul link în blogroll . Exact ca în orice alt domeniu de activitate, spammerii umblă în haite. Chiar dacă se află la zeci / sute de kilometri distanță, spammerii și-au dezvoltat un simțurile atât de bine încât prin rețelele sociale simpla adăugare ca prieten deja crează conexiunea. Se știu între ei, se simt între ei și împărtășesc aceleași idealuri. Așadar, dacă o sa accesați computerul unui spammer, veți găsi zeci de aplicații nelicențiate, teme și pluginuri pentru siteul lor nelicențiate și bineînțeles o listă cu siteurile porno pe unde își ascund click-urile ciordite.

Tipul despre care spuneam a stârnit reacții din partea mai multor oameni sătui să vadă cum companiile din România îi susțin proiectele online construite și menținute prin spam iar unii dintre ei chiar i-au dedicat bloguri sau categorii întregi de articole în care încercau să avertizeze potențialele victime. Eu personal am șters din Facebook peste 20 de postaci care aveau onoarea să fie în lista mea de prieteni tocmai pentru că nu înțelegeau ce este greșit în a fura și considerau că eu aș fi de fapt haterul.

Punctul fierbinte a fost când a dat drept de admin unui alt kinder și ăla i-a instalat un plugin de newsletter pe host și s-a apucat să spameze 1024 de useri simultan.  Bineînțeles că a negat totul, dar kinderul plantase în footerul emailului o siglă asemănătoare cu cea de la The Verge iar sigla respectivă nu era știută decât de 3 persoane și el era singurul care avea .psd-ul.

În seara asta, un amic era intrigat de faptul că iar a primit un spam prin care era invitat să scrie un articol în schimbul unui link în blogroll.  Culmea este că piață de desfacere există. Oferte sunt, cererea este pe măsură, așadar este un troc echitabil. De curiozitate, am intrat pe site să văd la ce episod a ajuns Suleyman Magnificul, ce s-a întâmplat cu el, pentru că nu am mai auzit de multă vreme babele de la bloc făcând rezumatul episodului din ziua precedentă.

Când intru pe site, ce găsesc?

– tema schimbată pentru a țâșpea oară
– adaptarea unei teme de review-uri într-una de blog făcută cu piciorele
– developerul probabil a lucrat la implementare seara, în baie, cu lumina stinsă de pe un netbook de 10″
– footerul este  priceless:  Toate drepturile rezervate. Tema licentiata,imbunatatita de catre echipa X-zone

Ca să nu revin asupra textului de mai sus, fac aici mențiunea: spammerii întotdeauna au dublă personalitate. Dacă vreți vreodată să faceți un test, vă dau o listă cu cel puțin 20 de kinderi care când semnează un proiect sau când explică despre minunatul lor blog, spun întotdeauna : echipa xsulescu.

Numai prin semnarea temei cu echipa X-Zone deja se aprind ledurile. Cine este “echipa” x-zone? Este un singur kinder.   Aveți două încercări să ghiciți ce nickname are pe Facebook kinderul de la x-zone. Nu trișați și nu săriți rândurile din acest articol. Aduceți-vă aminte numai de faptul că spuneam de spammerii care umblă în haită.

Acum, dacă tot a semnat tema, hai să vedem ce implementare face o “echipă” x-zone: tema este versiunea 1.10 adică din 8 ianuarie 2014. Orice temă cumpărată de pe ThemeForest (aka licențiată) beneficiază gratuit de update. Cele furate descărcate de pe wplocker, nu.  În plus, îi lipsesc o parte fișierele din themes/Flavor-Theme/flavor/functions/

X-Zone aparține lui Bogdan Cristian (subs.vipuri@gmail.com), cunoscut pe internet sub numele de The Spammer. Nu, nu glumesc ! Nickul lui chiar așa este : http://www.facebook.com/thespamer . Practica a făcut-o la  Automatica si Informatica Aplicata la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova. Să nu îi spuneți că se scrie spammer cu doi de m, că se supără, da?

Cum? Calomnia s-a aprobat din nou în codul penal? Posibil, dar hai să vedem faptele mai întâi:

– Una dintre caracteristicile unui spammer este hoția. Pe siteul colegului de suferință am demonstrat deja ca a făcut o implementare a unei teme cu fișiere lipsă si pentru care pot să bag mâna în foc că este ciordită. Pe X-Zone în schimb, este mama tuturor furăciunilor:

Theme Name: Cherry News ( Shared on www.MafiaShare.net )
Theme URI: http://www.mafiashare.net
Author: Bdayh

– În sursa siteului avem un minunat JS :

<script type="text/javascript" src="http://cdn.popcash.net/pop.js"></script> 

Jegul ăsta de JS este motivul principal pentru care spun că ăștia beau la halbă 500 de ml de spam dimineața. Nu era suficient că are nickul SUGEstiv. Nu era suficient ca umblă cu teme furate. Ca să fie spamul de calitate, trebuie să planteze și ceva cookie-uri și să fure vizite pe siteuri dubioase.

Fenomenul este interesant de studiat. Este interesant prin prisma faptului că aflând clienții cu care lucrează spammerii, te poți feri de ei. Recent am avut nevoie de un content writer pentru articole în limba engleză. Știam deja pe cineva dar am lansat invitația și pe facebook. Oferta cea mai accesibilă preț / calitate a venit chiar din partea unui postac de-al unui spammer. Instinctiv i-am dat unfriend. Nu am nevoie să colaborez cu spammeri, ciorditori și postaci, vorba românească Cine se aseamănă, se adună potrivindu-se de minune.

În încheiere, câteva imagini pentru posteritate și numărul de telefon de la HotLine-ul Raportează un spammer : 0341.086.321. Doritorii pot reclama un spammer pe pagina Facebook : http://www.facebook.com/Spameaza  sau pot înjura autorul articolului la numărul de mai sus .  Se acceptă și apelurile cu număr ascuns pentru că le văd în trei clickuri !

  1. Asta-i viata in Craiova este o adevarata pepiniera din care ies cei mai buni oameni ai onlinului …

  2. cine-mi spunea mie ca domeniile .us care nu-s detinute de un american vor fi sterse?
    asta cum de sta sus bine merci?

    Cristian Iosub