Xiaomi Mijia M365 PRO

Anul acesta trotinetele electrice au fost tot mai populare in randul bucurestenilor. Poate si introducerea Flow, Lime si Wolf-e a ajutat sa fie raspandit fenomenul utilizarii trotinetelor electrice dar cu siguranta o contributie majora au avut-o si vanzatorii trotinetelor prin oferirea spre testare a acestora astfel incat decizia de achizitie sa fie facuta dupa ce cumparatorul a incercat o varietate cat mai mare de modele.

Una dintre cele mai populare trotinete electrice este Xiaomi Mijia M365, o trotineta buna entry level pe care am testat-o in trecut, dar nu incercasem versiunea PRO a acesteia, asa ca am cerut lui evoMAG sa testez timp de o saptamana un Xiaomi Mijia M365 PRO.

Versiunea PRO este un pic mai mare si mai grea fata de Mijia M365 – deci nu afectează cu adevarat capacitatea de a o transporta, dar face trotineta sa se simta mai robusta si mai confortabila. Imi place faptul ca avand picioarele destul de mari, incap cu usurinta amandoua fiind lata placa suport pentru picioare.

Panoul simplu de afisaj LED al modelului M365 (care a arătat doar durata de viata a bateriei rămase) a fost inlocuit cu un afisaj modern, multifunctional, care oferă o gama mai larga de informatii incluzand viteza, modul de condus (economic, normal si sport), statisticile de intretinere si starea bateriei.

Greutatea suplimentara pentru PRO ofera si o baterie cu o autonomie mai buna cu cca 10km suplimentar fata de versiunea initiala. Modul ECO (Energy Saver) limiteaza trotineta la maxim 15 km/ora, modul standard (Drive) limiteaza viteza de condus la 20 km/ora si modul sport la 25 km/ora. Desigur, limitarile sunt facute la nivel de software si pot fi ajustate.

Partea dificila este cu mentalitatea celorlalti. Cumva, oamenii vad trotinetele ca fiind mijloace de transport mai rapide decat trebuie. Multi simt nevoia sa se laude cum prind 35-45 km/ora. Personal, poate nu am experienta condusului pe doua roti, dar la 20 km/ora mi se par suficienti pentru o trotineta. La 25 – 30 deja poate fi considerat inlocuitor al autoturismului. Este o trotineta. La o simpla groapa te poti dezmembra in primul gard si prefer sa nu donez organe.

Mi-a placut faptul ca Xiaomi Mijia M365 PRO vine cu roti care au camera de aer, ceea ce amortizeaza vibratiile in lipsa unor suspensii. evoMAG a adus recent si niste cauciucuri pline, antiexplozie, cu gauri de-a lungul acestora, ceea ce elimina riscul unei pene. Dar la drumurile bucurestene, lipsa amortizoarelor este o reala problema.

Xiaomi-Scooter-Pro-vs-Xiaomi-M365-original
Pozitive:
 • Constructie solida
 • Display color
 • Cauciucuri cu camera de aer
 • Autonomie de 45 km

Negative:
 • Lipsa amortizoarelor
 • Inaltimea ghidonului nu poate fi reglata
 • Durata de incarcare mare
 • Se simte nevoia mai multor lumini de avertizare in traficul bucurestean nocturn

Xiaomi Mija M365 PRO
evoMAG are printre cele mai mici preturi din Romania pentru trotinete electrice si accesorii ale acestora. Tot la evoMAG au loc periodic evenimente de testare a trotinetelor, scooterelor si altor autovehicule electrice alaturi de comunitatea #wearelectric.
Xiaomi Mijia M365 PROXiaomi Mijia M365
Viteza maxima: 25 km/hViteza maxima: 25 km/h
Autonomie: 45 kmAutonomie: 30 km
Greutate: 14,2 kgGreutate: 12,7 kg
Dimensiuni L x W x H
desfacuta: 113 x 43 x 118
stransa: 113 x 43 x 49
Dimensiuni L x W x H
desfacuta: 108 x 43 x 114
stransa: 108 x 43 x 49
Baterie: 474 WhBaterie: 280 Wh
Timp incarcare: 8,5 hTimp incarcare: 5,5 h
Putere: 300 W (max 600 )Putere: 250 W (max 500 W)
Dimensiune cauciuc: 8.5"Dimensiune cauciuc: 8.5"
Suspensie: nuSuspensie: nu
Frana fata: electricaFrana fata: electrica
Frana spate: mecanicaFrana spate: mecanica
Display: daDisplay: nu
Rampa: 20%Rampa: 14%
 1. Diferența de preț între versiunea simpla și Pro mi se pare cam mare. Versiunea simpla e vreo 1800 lei și Pro e vreo 2900z

  Cristian Iosub