14.10.2013 ~ Ziua în care țiganii din Italia se vor întoarce în România

În Perugia este plin de țigani români care spală parbrize. Am trecut de două ori prin Perugia și mă simțeam ca la Răzoare (zonă din București) unde este un adevărat business transmis din generație în generație. Chiar dacă afară plouă, chiar dacă tocmai ai ieșit cu mașina de la spălătorie, puradeii sar pe mașină și ți-o mânjesc cu o apă cu urme de dero. Dar nu sunt fraieri. Stau în banca lor și nu deranjează cetățenii pt că pot păți cum au pățit în Florența acum câțiva ani când spălau parbrize și aici și s-au luat în gură cu nevasta nu știu cărui primar. A doua zi nu mai era picior de țigan în intersecții.

În Florența, acum, este plin de țigani din Buzău. Am prieteni din Buzău, foști colegi, iar orașul din câte mi-a fost descris pare destul de modern și cu popor educat. Tocmai de aceea cred că au venit toți țiganii din Buzău aici, pt că au fost alungați din RO 🙂 Am mai scris despre mitul cerșetorului român din Florența deci nu o sa repet povestea lor.

Ideea este că pe 14.10.2013 nu mai e picior de cerșetor/handicapat/țigan în intersecțiile din Florența. Motivul este simplu : este Sfânta Parascheva. Am auzit ceva despre ea, dar nu am știut niciodată ce reprezintă așa că am căutat pe Wikipedia 🙂

Țiganii vor pleca încă din data de 13 octombrie fiecare către o direcție. Cunosc câțiva care pleacă toată familia la o mânăstire din Iași unde cică ar veni toată țara. Îmi scuzați ignoranța dar nu am știut niciodată ce, când, unde se sărbătorește la Ortodocși. Deci vor da cca 100€ dus, 100€ întors cu Atlassib, vor trebui să închirieze apartamente pe acolo vreo 3 zile și să aibă bani pentru a trăi în acest turneu de promovare a sportului național : cerșitul.

Ca să înțelegeți indignarea mea, un cerșetor din zona în care stau eu face vreo 50€ / zi / persoană și sunt vreo 5 membri în familia aia. Dacă ei lasă businessul de aici și se duc la Iași unde vin toate babele din țară să o plângă pe o neprihănită, atunci înseamnă că în RO se câștigă la naiba de bine. Nu e vorba doar de familia asta ci am întrebat în stânga și dreapta să văd dacă este o treabă organizată sau este un caz particular. La anu’ cred că vedem și grupuri de susținere și eventuri făcute pe Facebook.

În viitor o să ajungem să spună copiii la școală că or să se facă cerșetori, atunci când îi întreabă diriga’ : ce vrei puișor să te faci când vei fi mare?

20130618-215507

  1. RENZI….nevasta-sa….si bine a facut….urmeaza sa mai scape orasul si de cersetori si-l fac astia primar pe viata:)

  2. Românii ăia din poză arată a americani adventiști. :))

    Cristian Iosub